Μια βραδιά από αυτές που μένουν στην ιστορία


Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τη συγκλονιστική πρόκριση της ΑΕΚ επί της Σέλτικ, τις μεταγραφές που έρχονται και το μεγαλύτερο κέρδος της Ένωσης από μια μυθική… πτήση προς τα αστέρια!
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού, η γιορτή της μητέρας ΟΛΩΝ σήμερα. Υγεία να έχουμε και τύχη. Γιατί και τα δύο χρειάζονται.
Μια μεγάλη γιορτή σήμερα, μια μεγάλη γιορτή χθες για την ΑΕΚάρα που πήρε μια πρόκριση βγαλμένη από τα μεγαλύτερα βράδια του μεγαλείου της. Της ιστορίας της. Μια νίκη και μια πρόκριση από αυτές που μένουν στην ιστορία μιας ομάδας κι ας μην έχουν φέρει τίποτα ακόμη πέρα από την είσοδο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί που τελευταία φορά είχαμε παίξει με τον Ριβάλντο και τον Αρουαμπαρένα, τον Ζήκο και τον Δέλλα απέναντι στη μεγάλη Σεβίλλη.
Η ΑΕΚ είναι στα πλέι οφ και επειδή ο δρόμος των πρωταθλητών είναι υπέροχος δεν έχει απέναντι την Σεβίλλη αλλά την Βίντι. Κι αφού κατάφερε να αποκλείσει την Σέλτικ του πολλαπλάσιου μπάτζετ και της πολλαπλάσιας εμπειρίας σίγουρα στα πλέι οφ απέναντι στην Βίντι είναι πλέον φαβορί. Και τα αστέρια του ποδοσφαίρου, το στέκι των μεγάλων του πλανήτη είναι πιο κοντά από ποτέ. Και εκεί που έφτασε η ΑΕΚ απλά πρέπει να περάσει. Με οποιοδήποτε τρόπο.
Με τον τρόπο που ουσιαστικά προανήγγειλε ο Ουζουνίδης την Δευτέρα ήρθε η τεράστια πρόκριση. Με νίκη. Μόνο με νίκη θα πέρναγε η ΑΕΚ και μάλιστα σκοράροντας πάνω από ένα γκολ και αυτό ακριβώς κυνήγησε και το πέτυχε.
Μπορεί στο τέλος οι καρδιές μας να έκαναν τον… γύρο του ΟΑΚΑ και οι χιλιάδες ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΕΝΩΣΙΤΕΣ που έδωσαν τη δική τους μάχη παραμονή της Παναγιάς στο ΟΑΚΑ να είδαν την ζωή τους να περνάει από μπροστά τους, όμως η ΑΕΚ άντεξε. Γιατί εκτός από ποιότητα, πλάνο και ψυχραιμία είχε και ΨΥΧΗ.
Ο τρόπος που ήρθε η πρόκριση ήταν ακριβώς αυτός που έπρεπε για να μείνει αξέχαστος και για να δημιουργήσει νέους οπαδούς. Γιατί τέτοιες βραδιές, στη βεράντα ή με τίγκα air condition κάποια παιδιά μπροστά στην τηλεόραση ανακαλύπτουν έναν νέο υπέροχο κόσμο που γίνεται μετά σύντροφος ζωής για πάντα.
Κέρδισε νέους οπαδούς η ΑΕΚ χθες και αυτό μετράει περισσότερο από τα ήδη εξασφαλισμένα 10+  εκατομμύρια ευρώ που θα γίνουν πολλά περισσότερα αν η ΑΕΚ ολοκληρώσει τον άθλο της αποκλείοντας και την Βίντι. Έτσι κι αλλιώς οικονομικά αν υπάρχει μια υγιής ομάδα που λειτουργεί 100% ως ποδοσφαιρική εταιρία στην Ελλάδα είναι η ΑΕΚ ανεξάρτητα από πόσα εκατομμύρια κερδίζει στην Ευρώπη.
Αλλά σημαντικότερα κέρδισε χθες μετά τους νέους οπαδούς. Μεγαλύτερο παράσημο από την πρόκριση επί του ξεκάθαρου φαβορί Σέλτικ είναι για τον Μαρίνο Ουζουνίδη το γεγονός ότι έβαλε 11 100% ετοιμοπόλεμους παίκτες και δεν θέλησε να ρισκάρει με τον Μάνταλο ή τον Λόπες. Μαζί με τον αγώνα κέρδισε και τους παίκτες του λοιπόν δείχνοντας σε όλους πόσο σημαντικοί είναι. Παράλληλα ανέδειξε και το ποιοτικό βάθος της ΑΕΚ. Που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο με τις μεταγραφές που θα γίνουν. Όχι για να προκριθεί επί της Βιντεότον αλλά για την απαιτητική σεζόν που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Ο Μπάρκας έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Οικονόμου και ο Λαμπρόπουλος ήταν βγαλμένοι από εκείνες τις εποχές που τα σέντερ μπακ ήταν πρώτα παλικάρια. Ειλικρινά με συγκίνησαν. Κι ο Οικονόμου με το ματωμένο κεφάλι είναι η εικόνα του αγώνα. Το μυστικό της νίκης. Τα πλάγια μπακ όργωσαν. Ο Σιμόες ήταν ο αρχηγός των αρχηγών. Ο Αλεφ με απίστευτο αέρα για πρώτη εμφάνιση και πολύ ψηλό ταβάνι ως παίκτης. Ο δαίμονας Βίκτωρας μόνο γκολ δεν είχε, ο Μπακασέτας βελτιωμένος, ο Γκάλο ήταν η μεγάλη δικαίωση του Μαρίνου Ουζουνίδη. Για τον Μάρκο τι να πεις. Δεν είναι παίκτης, είναι ΕΡΩΤΑΣ…
Όπως η ΑΕΚ μας. Κι αυτός ο υπέροχος λαός που όποιο κι αν ήταν το αποτέλεσμα αυτός θα ήταν θριαμβευτής. 40.000 παραμονή Δεκαπενταύγουστου δεν μάζεψε κανένας. Ούτε θα μαζέψει κανείς…
Share on Google Plus

About novasport.tk

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου