Ύποπτο κείμενο αμφισβητεί τον ευρωπαϊκό άθλο του Ολυμπιακού


Την ώρα που ο Ολυμπιακός έριχνε στα σκοινιά ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο, όπως η Λουκέρνη, κάποιοι
προσπαθούσαν να μειώσουν τον άθλο των galacticos του Μαρτίνς. Ο Γιάννης Αυλακιώτης έχει τις λεπτομέρειες.
Αν τις τελευταίες μέρες φίλοι μου νιώθετε ένα φούσκωμα στην κοιλιά και έναν έντονο κνησμό στον καβάλο δεν χρειάζεται να τρέξετε στον γιατρό για να κάνει διάγνωση. Αυτά είναι τα πρώιμα συμπτώματα της «αδικίτιδας», της νέας ύπουλης ασθένειας που θερίζει τους οπαδούς του ποδοσφαίρου, που δεν αντέχουν να βλέπουν τον πόλεμο του συστήματος εναντίον της πιο ικανής, πλην κατατρεγμένης ομάδας της Superleague, που το άδικο το ζει μέσα από την κούνια της. Για μία ακόμα χρονιά ο Ολυμπιακός γίνεται στόχος των γνωστών κυκλωμάτων, αυτή τη φορά όμως με ακόμα πιο φτηνό και ύπουλο τρόπο.
Είδαν οι εξυγιαντές ότι με τις μεταγραφάρες επιπέδου Μιράντα που έχει κάνει φέτος ο θρύλος δεν μπορούν να του κάνουν αγωνιστική κριτική αφού αγγίζει την τελειότητα και αποφάσισαν να τον πλήξουν με πιο δόλια μέσα. Με κρυφούς πράκτορες που αυτοαποκαλούνται «ρεπόρτερ Ολυμπιακού». Ευτυχώς ο Μανώλης Γαβαθιώτης λίγο πριν βάλει τη μυραλοιφή στο μαλλί του για να κάνει μιζανπλί, μυρίστηκε το σχέδιο του εχθρού και το έβγαλε στη φόρα:  
«ΥΠΟΠΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΟΥ ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΚΟΣΜΟ». Η αλήθεια να γράφεται. Μιλάμε για τόσο ύποπτο κείμενο που αν βάλεις 3 γραμμές του στο σαζάμ θα σου βγάλει το μηχάνημα Νίκο Μακρόπουλο «Ύποπτο το αίσθημα σου, ύποπτο». Και δεν είναι τυχαίο φίλοι μου. Γιατί το ξαφνικό αντι-ολυμπιακό αίσθημα του δημοσιογράφου που υπέγραψε το κατάπτυστο κείμενο δεν ήταν τόσο αθώο. Και ενώ ο Μανώλαρος θέλει να αγιάσει, δεν τον αφήνουνε:
«Δεν μπορώ να μην ασχοληθώ με κάποιους δημοσιογράφους, πού χρόνια τώρα ασχολούνται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Αυτή η συνεχής τριβή στο ρεπορτάζ μιας ομάδας όμως, δεν αυξάνει μόνο τις γνώσεις του αντικειμένου, αλλά καμιά φορά δημιουργεί “σχέσεις” και  “κολλητώματα” πού λειτουργούν σε βάρος της ποιότητας της κρίσης, ή και του χαρακτήρα τους, ενίοτε». Σε αντίθεση με τον Μανώλη του οποίου η συνεχής τριβή στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τις μόνες σχέσεις και κολλητώματα που δημιούργησε ήταν με τον Τέλη Κίκερη και το περλέ σαντρέ.
Και αντί οι νέοι να παραδειγματίζονται από τους Αρχαίους ημών προγόνους και να ακολουθούν τα χνάρια τους στο ρεπορτάζ, κάνουν του κεφαλιού τους. Και το πληρώνουν:
«Διάβαζα χθες ένα κείμενο του ρεπόρτερ του Ολυμπιακού Αλέξη Βιρβίλη στην γνωστή αντιολυμπιακή ιστοσελίδα SPORT24, όπου μεταξύ άλλων, γράφει τα εξής καταπληκτικά :
“Το 4-0 επί της Λουκέρνης δεν χρήζει και ιδιαίτερης κριτικής. Ο Ολυμπιακός ήταν δύο επίπεδα πάνω από τους Ελβετούς. Και η αλήθεια είναι πως δικαιώθηκαν κάποιοι ακόμη και εντός Ρέντη που υποστήριζαν ότι η Λουκέρνη είναι χειρότερη ομάδα από την... Αρούκα που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός πριν από δύο καλοκαίρια και την είχε περάσει στην παράταση”. Δεν ξέρω αν ο έμπειρος ( κατά τα άλλα ) ρεπόρτερ, κατάλαβε τι ακριβώς έγραψε !». Ευτυχώς να λέμε που δεν λέγεται Βιρ Βι Λι ο δημοσιογράφος.
Γιατί αν ήταν Γιαπωνέζος και είχε καταλάβει τι ακριβώς έγραψε θα έπρεπε να κάνει σεπούκου έξω απ’ το Γεώργιος Καραϊσκάκης, αφού πρώτα κάνει edit στον λίβελό του για να γράψει ότι η Λουκέρνη είναι καλύτερη και απ’ τη Ρεάλ Μαδρίτης και ότι έχει μακράν το κορυφαίο ρόστερ απ’ όλες τις ομάδες που παίρνουν το τρόλεϊ 11 για (Νέα) Ελβετία.
Ο Γαβαθιώτης μη μπορώντας να πιστέψει ότι προέβη σε τέτοια πρωτοφανή βλασφημία ο ασέβαστος δημοσιογράφος, αναγκάστηκε να τον αφορίσει όπως ο Αμβρόσιος τους συριζαίους:
«Μας λέει δηλαδή ( στον κόσμο του Θρύλου βασικά ) ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ άνθρωποι στου Ρέντη ( αθλητές, παράγοντες, προπονητές, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ; ) οι οποίοι ουσιαστικά ΧΛΕΥΑΖΑΝ την ενδεχόμενη επιτυχία του Ολυμπιακού, ΥΠΟΤΙΜΩΝΤΑΣ την αντίπαλό του. Και τα γράφει αυτά, πότε ; ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ την ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΩΝ διαστάσεων νίκη της ομάδας με 4-0. Σαν να λέει, δηλαδή, “σιγά ρε, σιγά τα ωά ! Σιγά την ομάδα πού κερδίσατε και πανηγυρίζετε ! Σκοτώσατε το θηρίο ! Αυτή ήταν ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΟΥΚΑ !”».
Πάνω που είχε φωταγωγηθεί το Μέγαρο Πειραιά και είχαν ξεχυθεί στο μικρολίμανο οι οπαδοί του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσουν τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ομάδας τους τα τελευταία 25 χρόνια, επί ενός μεγαθηρίου που θα τρόμαζε και τη Μικτή Αστέρα Ραχούλας, διάβασαν το κείμενο του Βιρβίλη και ματαιώθηκαν οι τετραήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Τέτοια λάθη δεν τα κάνουν φίλοι μου. Αμέσως μετά τη θριαμβευτικών διαστάσεων νίκη της ομάδας, αν σώνει και ντε σε τρώει το χέρι σου να γράψεις κάτι, γράψε τουλάχιστον το σωστό: «Με δυο πωλήσεις βαριδιών θα είμαστε πλήρεις. Πρόεδρε πούλα (Φορτούνη-Ανσαριφάρντ)». Κάποιοι δεν προνόησαν να το κάνουν αυτό και τώρα πρέπει να περάσουν από ΕΓΕ (Ένορκη Γαβαθιωτική Εξέταση):   
«Γιατί ; Για ποιο λόγο, τέτοιο κείμενο από ρεπόρτερ πού ασχολείται επί καθημερινής βάσεως με τα του Ολυμπιακού; Δεν ξέρω. Μπορεί να υποψιάζομαι κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορώ να αναφερθώ σε εικασίες». Ένας κύριος ο Μανώλης και μπράβο του. Αφού πρώτα έχει περάσει γενεές δεκατέσσερις τον δημοσιογράφο και τον έχει ξεπατώσει για το προκλητικό και ύποπτο κείμενό του, στο 90’ της επανάληψης θυμάται πόσο διακριτικός και τζέντλεμαν είναι και το ξεκαθαρίζει. Ο Γαβαθιώτης σε εικασίες δεν αναφέρεται. Ο Γαβαθιώτης.  
Share on Google Plus

About novasport.tk

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου